219 Kč
239 Kč
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Zrnka rostou a dozrávají na svazích vulkánu Santa Ana v pohoří Apaneca. Svou sílu a chuť čerpají nejen ze sopečné půdy a vlhkého tropického klimatu, velkou roli totiž hrají samotné farmy. Většina z nich je rodinná, a tak se péče a zkušenosti předávají z generace na generaci.
Sběr probíhá pravidelně od prosince do února. Farmáři zrnka ručně sklízí i přebírají. Ta nejlepší pak zpracovávají mokrou metodou a následně je nechávají proschnout po slunečními paprsky.
Z šálku ucítíte intenzivní lískooříškové aroma. Samotná chuť je vyvážená a jemná. V těle objevíte sladké karamelové a medové tóny a příjemnou svěžest červených jablek. Každý doušek pak uzavírá dochuť hořké čokolády.
Její přirozený charakter s příjemně svěžími tóny. Pražíme ji totiž světleji, což umožňuje kávě více rozvinout chuťový profil. Káva je však stále dokonale vyvážená. V šálku tak najdete mnohé – od čokolády přes jahody, třešně až po vanilku či jasmín.
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.
Dobrý den, minule jsem od vás brala tuto kávu jako mletou, tentokrát je v nabídce jen zrnková. Je možné nechat si ji umlít? Případně jak to zařídit? Děkuju!
Dobrý den, jedná se o 100% arabiku? Děkuji za odpověď:)
Dotaz
Zdravím, chtěl bych se zeptat jaký druh přípravy je nejlepší pro tuto kávu. Předem děkuji za případné doporučení či radu.