249 Kč
269 Kč
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Nikaragua Fincas Mierisch je součástí řady Explorers. V té se snažíme více rozvíjet přirozený charakter kávy. Díky světlejšímu pražení tak můžete narazit i na lehce kyselé tóny. Chuť je ale stále vyvážená a jemná.
Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.
Vyrůstá z rodinné tradice, svědomitého přístupu k přírodě i lokální komunitě. A také z půdy v horských oblastech Matagalpa. Právě tam jí vlhké klima poskytuje co možná nejlepší podmínky ke zrání. Hlavní sběr probíhá od října do února. Ručně a s pomocí místních. Zrnka se následně zpracovávají mokrou metodou, která zajišťuje čistší a bohatší chuť.
Rodinné farmy Fincas Mierisch fungují už více než sto let. Zkušenosti i plantáže se předávají z generace na generaci, a tak se neustále zlepšují, posouvají a rostou. Hodně se toho za ta léta změnilo. To důležité ale zůstává – respekt k přírodě i místní komunitě. I díky tomu se kávy z farem Fincas Mierisch pravidelně umisťují v žebříčku Cup of Excellence.
Svěží pomerančové tóny perfektně doplňují výrazné čokoládové aroma. Samotné tělo je příjemně sladké, ale stále vyvážené. Ucítíte v něm stopy karamelu a třtinového cukru. Na samotném konci chuťového profilu pak čekají pekanové ořechy.
Její přirozený charakter s příjemně svěžími tóny. Pražíme ji totiž světleji, což umožňuje kávě více rozvinout chuťový profil. Káva je však stále dokonale vyvážená. V šálku tak najdete mnohé – od čokolády přes jahody, třešně až po vanilku či jasmín.
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.