250 g
369 Kč
389 Kč
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Peru Cajamarca je součástí řady Explorers. V té se snažíme více rozvíjet přirozený charakter kávy. Díky světlejšímu pražení tak můžete narazit i na lehce kyselé tóny. Chuť je ale stále vyvážená a jemná.
Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.
Od roku 2007 sdružuje asociace Café del Futuro malé farmáře v provinciích Jaén and San Ignacio. Stará se o to, aby na celém procesu pěstování a zpracování kávy nikdo netratil. Respektují přírodu, místní farmáře i naše chuťové pohárky. Vše tak dělají s ohledem na ekologické dopady a udržitelnost. Zároveň se podílejí na rozvoji místní komunity a nadstandardně financují místní pěstitele.
Kromě oficiální BIO certifikace nese naše Peru Cajamarca ještě jedno označení – bez kofeinu. Díky šetrnému způsobu dekofeinizace pomocí tekutého CO2 to ale není znát. V kávě tak pořád ucítíte vysokohorské podmínky 1 700 m n. m., stálou teplotu i pravidelné deště. Potvrzuje to i nejvyšší možné hodnocení Grade 1, které zrnka za svoji kvalitu a chuť získala.
Šálek otevírá sladké aroma nugátu a karamelu, který ucítíte i v chuti. Vyvažují ho tóny červeného jablka a lehká kakaová hořkost. V dochuti pak objevíte náznak datlí. Celkově je káva lehká a příjemně vyvážená.
Její přirozený charakter s příjemně svěžími tóny. Pražíme ji totiž světleji, což umožňuje kávě více rozvinout chuťový profil. Káva je však stále dokonale vyvážená. V šálku tak najdete mnohé – od čokolády přes jahody, třešně až po vanilku či jasmín.
Hmotnost | 250 g |
Řada | Explorers |
Acidita | 5/10 |
Hořkost | 2/10 |
Sladkost | 4/10 |
Stupeň pražení | 2/8 |
Země původu | Peru |
Druh | 100% arabika |
Vlastnosti | Bez kofeinu, Bio |
Tělo | 3/10 |
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.