Tohle už u nás nenajdete.
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Zelené kopce ležící mezi řekami Grande a Sao Francisco poskytují výborné podmínky pro pěstování kávy. Proto tam rodina Cambraia hospodaří od roku 1869. Dnes se o farmu s rozlohou 1 800 hektarů stará už čtvrtá generace rodiny v čele s Henrique Diasem. Ten si uvědomuje, že nenese zodpovědnost jen za kvalitu kávy – ale taky za okolní přírodu a obyvatele. Proto u sebe zaměstnává přibližně 51 zemědělců a odborníků.
Navíc mu záleží na udržitelnosti a ekologii celého procesu. Panenskou přírodu ve velkém nahrazují plantáže a mizí přirozená flora. Proto se v posledních letech zaměřil na výsadbu původních rostlin – a tak kopcům vrací jejich ztracenou podobu.
Hned po sběru se kávové třešně roztřídí a postupně se ukládají do sudů. Na každou vrstvu se nastříká roztok s kvasinkami a nakonec se všechno vzduchotěsně uzavře. Díky nulovému přísunu kyslíku tak probíhá anaerobní fermentace.
Po 2 dnech se káva propláchne čistou vodou – tím se zastaví proces kvašení. Během sušení na vyvýšených postelích se třešně každý den promíchávají. Tak, aby bylo každé zrnko perfektní.
„Filtr si nejvíc užijete hned 4. den po upražení. Po dvou týdnech je pak nejvyšší čas na espresso – díky tomu poznáte různé chutě jedné kávy.“
Z šálku vás přivítá aroma oříškových sušenek. Po prvním doušku ucítíte žlutý meloun, který kávě propůjčuje jak sladké, tak kyselé tóny. Ty doplňuje lehká hořkost arašídového másla. Úplně na konci téhle komplexní kávy pak rozpoznáte výraznou čokoládovou dochuť.
Hmotnost | 250 g |
Forma | Zrnková |
Balení | Sáček |
Řada | Exclusives |
Acidita | 5/10 |
Hořkost | 2/10 |
Sladkost | 6/10 |
Stupeň pražení | 1/8 |
Země původu | Brazílie |
Druh | 100% arabika |
Vlastnosti | Výběrová |
Tělo | 6/10 |
Metoda zpracování | Natural (suchá) |
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.
Hned jak se jí viděla, smála sem se co to je za název, ale asi Brazílie, tak Samba :D Já z ní tedy tančím, házíme ji do automatického kávovaru a ráno si už bez ní doma neumíme představit. Snad ještě chvilku bude. Díky za ní.
jedna z výborných káv tohoto dodavatele
jedna z výborných káv tohoto dodavatele