+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Kolumbie El Triunfo Washed - zrnková, 250 g

    Výběrová káva Kolumbie El Triunfo Washed - zrnková
    Červený pomeranč | Angrešt | Černý čaj
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Poslední 3 kusy skladem

    pošleme hned zítra nebo

    399 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Triumf farmy El Triunfo

    Majitelé farmy El Triunfo, Nicolas a Patricia Ome

    Farma El Triunfo, nacházející se v oblasti Huila, konkrétně ve městě Santa María, je místem, kde Nicolas a Patricia Ome od roku 2005 pěstují kávu s neuvěřitelnou hrdostí a oddaností. Tato farma, pojmenovaná příznačně „El Triunfo“ (Triumf), symbolizuje jejich úspěch a tvrdou práci, kterou vynaložili na vybudování prosperujícího kávového ráje. Půda na farmě je vulkanického původu a bohatá na živiny, což vytváří ideální podmínky pro pěstování vynikající kávy.

    Odrůdu Pink Bourbon objevili v Kolumbii a proslula zde svým vysokým chuťovým potenciálem a odolností. Tato vzácná odrůda, která pravděpodobně pochází z původních etiopských kávových variet, vyniká výraznou ovocnou chutí a vyváženým profilem. Kromě odrůdy Pink Bourbon na farmě pěstují také další odrůdy kávy jako Red Bourbon, Caturra, Colombia a Castillo.

    Tradiční metody zpracování

    Mladé kávovníky na farmě Kolumbie El Triunfo

    Na farmě El Triunfo dbají na tradiční metody zpracování, které zajišťují nejvyšší kvalitu výsledné kávy. Nicolas a Patricia osobně ručně sbírají zralé kávové třešně, které následně pečlivě třídí, aby do dalšího zpracování šly pouze ty nejkvalitnější plody. Po sklizni třešně odpočívají 18 hodin, během kterých lehce zfermentují, což pomáhá zvýraznit jejich ovocnou chuť. Poté jsou třešně vyloupány a znovu fermentovány ve vodě po dobu 48 hodin.

    Tento proces je klíčový pro dosažení požadované komplexity chutí. Následně jsou třešně propláchnuty čistou vodou a sušeny na markýzách, kde jsou pravidelně otáčeny, aby bylo zajištěno rovnoměrné proschnutí. Celý proces sušení trvá přibližně 20 dní. Tento pečlivý přístup k zpracování zaručuje vynikající chuťový profil kávy. Pokud chcete ochutnat tuto kávu i ve zpracování natural, přihoďte si do košíku rovnou obě.

    Pražiči radí…

    „Nejlíp chutná od 5. dne od pražení, ideálně připravená na filtru. Díky tomu se naplno rozvine její šťavnatá acidita, střední sladkost a jemná hořkost, a vy si pak můžete vychutnat dokonale vyvážený šálek.“

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůda: Pink Bourbon
    • Oblast: Huila, Kolumbie
    • Farma: Finca El Triunfo
    • Velikost farmy: 3 ha
    • Nadmořská výška: 1750 m n. m.
    • Období sklizně: celoročně
    • Metoda zpracování: plně promytá (fully washed)
    • Stupeň pražení: #85 Agtron (Very light brown)

    Jak tedy chutná?

    Káva vás okouzlí šťavnatými tóny červeného pomeranče, sladkostí angreštu a jemnou hořkostí připomínající černý čaj. S medovou dochutí a aroma jahodové čokolády je tato káva ideální volbou pro ty, kteří hledají vyvážený a osvěžující šálek.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita8/10
    Hořkost
    1/10
    Sladkost6/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuKolumbie
    Druh100% arabika
    VlastnostiVýběrová
    Tělo6/10
    Metoda zpracováníWashed (promytá)
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (0)

    0 hodnocení
    0x
    0x
    0x
    0x
    0x

    Dotazy a komentáře (0)