250 g
Zrnková
Sáček
pošleme ještě dnes nebo
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Farma El Triunfo, nacházející se v oblasti Huila, konkrétně ve městě Santa María, je místem, kde Nicolas a Patricia Ome od roku 2005 pěstují kávu s neuvěřitelnou hrdostí a oddaností. Tato farma, pojmenovaná příznačně „El Triunfo“ (Triumf), symbolizuje jejich úspěch a tvrdou práci, kterou vynaložili na vybudování prosperujícího kávového ráje. Půda na farmě je vulkanického původu a bohatá na živiny, což vytváří ideální podmínky pro pěstování vynikající kávy.
Odrůdu Pink Bourbon objevili v Kolumbii a proslula zde svým vysokým chuťovým potenciálem a odolností. Tato vzácná odrůda, která pravděpodobně pochází z původních etiopských kávových variet, vyniká výraznou ovocnou chutí a vyváženým profilem. Kromě odrůdy Pink Bourbon na farmě pěstují také další odrůdy kávy jako Red Bourbon, Caturra, Colombia a Castillo.
Na farmě El Triunfo dbají na tradiční metody zpracování, které zajišťují nejvyšší kvalitu výsledné kávy. Nicolas a Patricia osobně ručně sbírají zralé kávové třešně, které následně pečlivě třídí, aby do dalšího zpracování šly pouze ty nejkvalitnější plody. Po sklizni třešně odpočívají 18 hodin, během kterých lehce zfermentují, což pomáhá zvýraznit jejich ovocnou chuť. Poté jsou třešně vyloupány a znovu fermentovány ve vodě po dobu 48 hodin.
Tento proces je klíčový pro dosažení požadované komplexity chutí. Následně jsou třešně propláchnuty čistou vodou a sušeny na markýzách, kde jsou pravidelně otáčeny, aby bylo zajištěno rovnoměrné proschnutí. Celý proces sušení trvá přibližně 20 dní. Tento pečlivý přístup k zpracování zaručuje vynikající chuťový profil kávy. Pokud chcete ochutnat tuto kávu i ve zpracování natural, přihoďte si do košíku rovnou obě.
„Nejlíp chutná od 5. dne od pražení, ideálně připravená na filtru. Díky tomu se naplno rozvine její šťavnatá acidita, střední sladkost a jemná hořkost, a vy si pak můžete vychutnat dokonale vyvážený šálek.“
Káva vás okouzlí šťavnatými tóny červeného pomeranče, sladkostí angreštu a jemnou hořkostí připomínající černý čaj. S medovou dochutí a aroma jahodové čokolády je tato káva ideální volbou pro ty, kteří hledají vyvážený a osvěžující šálek.
Hmotnost | 250 g |
Forma | Zrnková |
Balení | Sáček |
Řada | Exclusives |
Acidita | 8/10 |
Hořkost | 1/10 |
Sladkost | 6/10 |
Stupeň pražení | 1/8 |
Země původu | Kolumbie |
Druh | 100% arabika |
Vlastnosti | Výběrová |
Tělo | 6/10 |
Metoda zpracování | Washed (promytá) |
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.