+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Myanmar Moe Htet Estate Natural - zrnková, 250 g

    Novinka
    Doporučujeme na filtr
    Výběrová káva Myanmar Moe Htet Estate Natural - zrnková
    Višně v čokoládě | Rum | Pralinky
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Poslední 3 kusy skladem

    pošleme ještě dnes

    299 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Exkluzivní výběrovka Exclusives

    Myanmar Moe Htet Estate Natural pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.

    Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.

    Pečlivé zpracování pod dohledem Mandalay Coffee Group

    Farma Moe Htet Estate pečlivě vybírá a sbírá zralé kávové třešně, které se poté přepravují do zařízení Mandalay Coffee Group. Před sušením se třešně dvakrát vyplavují, aby se odstranily nezralé kusy. Sušení probíhá na dlouhých vyvýšených záhonech, kde jsou plody vystaveny převážně slunečnímu záření, což zajišťuje pomalý a rovnoměrný proces. K dispozici jsou i polytunelové kryty, které chrání kávu před nečekanými dešti a pomáhají stabilizovat podmínky sušení. Díky této metodě si káva uchovává své bohaté aroma a sladkou chuť. Z této farmy máme ještě jednu kávu zpracovanou metodou honey.

    Farma s vizí a zkušenostmi

    Za farmou Moe Htet Estate stojí Kyaw Hlaing, zkušený odborník, který své znalosti získal jak ve vládním výzkumném oddělení, tak i díky školením u nadnárodních společností. Na farmě zaměstnává stovku sezónních sběračů, kteří se během sklizně sjíždějí nejen z místních oblastí, ale i z Baganu. Díky kombinaci tradičních metod a inovací v oblasti agronomie se farma snaží o ekologičtější přístup a v budoucnu plánuje rozšíření. Kávovníky zde rostou v nadmořské výšce 1 080 m n. m., což pomáhá dotvářet specifický chuťový profil této výjimečné kávy.

    Pražiči radí...

    Nejvíce chutí z této kávy dostanete při přípravě na filtru. Ideální doba pro její ochutnání je od 4. dne po pražení, kdy se plně rozvine sladkost rumu a čokoládová ovocnost višní.

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůdy: SL34
    • Oblast: Shan
    • Farma: Moe Htet Estate
    • Velikost farmy: 81 ha (určených kávě), celkem 200 ha
    • Nadmořská výška: 1 080 m n. m.
    • Období sklizně: leden – březen
    • Metoda zpracování: natural
    • Stupeň pražení: velmi světlé (Agtron tile: 95–80, #85)

    Jak tedy chutná?

    Plná chuť višní v čokoládě se krásně propojuje s jemnými tóny rumu. Hořkost je znatelná, připomínající hnědé koření, a celkový dojem doplňuje dlouhotrvající dochuť pralinek. Káva má výraznou sladkost a plné tělo, které skvěle funguje na filtru.

    Pro koho jsou Exclusives kávy?

    Pro toho, kdo chce to nejlepší (a hlavně výběrovou kávu). O zrnkách víme úplně vše – od původu po samotné zpracování. Světlé pražení pak dává vyniknout jejich přirozenému charakteru. Chuťové profily jsou tak různorodé a tóny často opravdu výrazné.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita5/10
    Hořkost
    3/10
    Sladkost7/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuMyanmar
    Druh100% arabika
    VlastnostiVýběrová
    Tělo8/10
    Metoda zpracováníNatural (suchá)
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (0)

    0 hodnocení
    0x
    0x
    0x
    0x
    0x

    Dotazy a komentáře (0)