+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Myanmar Moe Htet Estate Honey - zrnková, 250 g

    Novinka
    Doporučujeme na filtr
    Výběrová káva Myanmar Moe Htet Estate Honey - zrnková
    Kofila | Zelené jablko | Čokoláda
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Skladem 10 ks

    pošleme ještě dnes nebo

    299 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Exkluzivní výběrovka Exclusives

    Myanmar Moe Htet Estate Honey pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.

    Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.

    Rodinná farma s inovativním přístupem

    Farma Moe Htet Estate, kterou vlastní Kyaw Hlaing, se nachází v oblasti Shan v Myanmaru. Tento region je známý nejen svou úrodnou půdou, ale také ideálními klimatickými podmínkami pro pěstování výběrové kávy. Na farmě pracuje stovka sezónních sběračů, kteří přicházejí z různých částí Myanmaru, včetně oblasti Baganu. Díky zkušenostem získaným při práci ve vládním výzkumném oddělení i při školeních nadnárodních společností se Kyaw Hlaing a jeho tým zaměřují na precizní pěstování odrůdy SL34. Tato odrůda sice produkuje o něco méně plodů než některé hybridní variety, ale vyniká skvělým chuťovým profilem. Z této farmy máme ještě jednu kávu zpracovanou metodou natural.

    Precizní zpracování honey metodou

    Po sklizni se kávové třešně pečlivě třídí a putují do závodu Mandalay Coffee Group, kde se zpracovávají metodou honey. Nejdříve se dvakrát vyplavují, aby se oddělily nezralé plody, a poté se z nich odstraní část dužiny. Následně se suší na dlouhých vyvýšených záhonech pod slunečními paprsky. Pokud hrozí déšť, jsou kávová zrna chráněna pod speciálními polytunelovými přístřešky. Tento proces umožňuje částečnou fermentaci dužiny, čímž se do kávy dostává charakteristická sladkost a jemná čokoládová dochuť.

    Pražiči radí...

    Káva Myanmar Moe Htet Estate Honey nejlépe vynikne při přípravě na filtru. Díky světlému pražení se naplno rozvine její sladká a ovocná chuť. Doporučujeme ji konzumovat od 4. dne po upražení, kdy se její chuťový profil nejlépe ustálí.

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůdy: SL34
    • Oblast: Shan
    • Farma: Moe Htet Estate
    • Velikost farmy: 81 ha kávovníků, celkem 200 ha
    • Nadmořská výška: 1 080 m n. m.
    • Období sklizně: leden – březen
    • Metoda zpracování: honey
    • Stupeň pražení: velmi světlé (Agtron tile: 95–80, #85)

    Jak tedy chutná?

    Výrazná sladkost Kofily se krásně doplňuje s jemnou čokoládovou hořkostí a osvěžující aciditou zeleného jablka. V závěru šálku ucítíte dochuť připomínající známý nanuk Nesquik. Celkově je káva příjemně sladká, vyvážená a s hladkým tělem.

    Pro koho jsou Exclusives kávy?

    Pro toho, kdo chce to nejlepší (a hlavně výběrovou kávu). O zrnkách víme úplně vše – od původu po samotné zpracování. Světlé pražení pak dává vyniknout jejich přirozenému charakteru. Chuťové profily jsou tak různorodé a tóny často opravdu výrazné.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita6/10
    Hořkost
    2/10
    Sladkost7/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuMyanmar
    Druh100% arabika
    VlastnostiVýběrová
    Tělo7/10
    Metoda zpracováníHoney (medová)
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (1)

    5
    1 hodnocení
    1x
    0x
    0x
    0x
    0x
    Terka Bílková1. 4. 2025

    Čím více hvězd, tím větší spokojenost - tzn. 5 z 5, hergot, to je dobrota. Celkem i hezký název Moe Htet - skoro mi to připomnělo Moet :D Paráda, to se povedlo.

    Dotazy a komentáře (0)