250 g
Zrnková
Sáček
pošleme ještě dnes nebo
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Myanmar Moe Htet Estate Honey pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.
Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.
Farma Moe Htet Estate, kterou vlastní Kyaw Hlaing, se nachází v oblasti Shan v Myanmaru. Tento region je známý nejen svou úrodnou půdou, ale také ideálními klimatickými podmínkami pro pěstování výběrové kávy. Na farmě pracuje stovka sezónních sběračů, kteří přicházejí z různých částí Myanmaru, včetně oblasti Baganu. Díky zkušenostem získaným při práci ve vládním výzkumném oddělení i při školeních nadnárodních společností se Kyaw Hlaing a jeho tým zaměřují na precizní pěstování odrůdy SL34. Tato odrůda sice produkuje o něco méně plodů než některé hybridní variety, ale vyniká skvělým chuťovým profilem. Z této farmy máme ještě jednu kávu zpracovanou metodou natural.
Po sklizni se kávové třešně pečlivě třídí a putují do závodu Mandalay Coffee Group, kde se zpracovávají metodou honey. Nejdříve se dvakrát vyplavují, aby se oddělily nezralé plody, a poté se z nich odstraní část dužiny. Následně se suší na dlouhých vyvýšených záhonech pod slunečními paprsky. Pokud hrozí déšť, jsou kávová zrna chráněna pod speciálními polytunelovými přístřešky. Tento proces umožňuje částečnou fermentaci dužiny, čímž se do kávy dostává charakteristická sladkost a jemná čokoládová dochuť.
Káva Myanmar Moe Htet Estate Honey nejlépe vynikne při přípravě na filtru. Díky světlému pražení se naplno rozvine její sladká a ovocná chuť. Doporučujeme ji konzumovat od 4. dne po upražení, kdy se její chuťový profil nejlépe ustálí.
Výrazná sladkost Kofily se krásně doplňuje s jemnou čokoládovou hořkostí a osvěžující aciditou zeleného jablka. V závěru šálku ucítíte dochuť připomínající známý nanuk Nesquik. Celkově je káva příjemně sladká, vyvážená a s hladkým tělem.
Pro toho, kdo chce to nejlepší (a hlavně výběrovou kávu). O zrnkách víme úplně vše – od původu po samotné zpracování. Světlé pražení pak dává vyniknout jejich přirozenému charakteru. Chuťové profily jsou tak různorodé a tóny často opravdu výrazné.
Hmotnost | 250 g |
Forma | Zrnková |
Balení | Sáček |
Řada | Exclusives |
Acidita | 6/10 |
Hořkost | 2/10 |
Sladkost | 7/10 |
Stupeň pražení | 1/8 |
Země původu | Myanmar |
Druh | 100% arabika |
Vlastnosti | Výběrová |
Tělo | 7/10 |
Metoda zpracování | Honey (medová) |
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.
Čím více hvězd, tím větší spokojenost - tzn. 5 z 5, hergot, to je dobrota. Celkem i hezký název Moe Htet - skoro mi to připomnělo Moet :D Paráda, to se povedlo.