Přesunuli jsme se na nový server. Prosíme, jakékoliv neočekávané technické chování e-shopu nám hlaste přes chat nebo e-mail nebo na 277 277 949.
+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Keňa Kiamabara - zrnková, 250 g

    Doporučujeme na filtr
    Výběrová káva Keňa Kiamabara - zrnková
    Červený rybíz | Lesní jahody | Grep
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Poslední kus skladem

    pošleme ještě dnes nebo

    349 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Exkluzivní výběrovka Exclusives

    Keňa Kiamabara pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.

    Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.

    Ekologicky šetrné zpracování ve stanici Kiamabara

    Družstvo Mugaga Farmers' Cooperative Society sdružuje 3 000 drobných farmářů

    Zpracovatelská stanice Kiamabara vznikla v roce 1995 po rozdělení většího družstva Mathira F.C.S. Dnes patří pod družstvo Mugaga Farmers' Cooperative Society, které sdružuje přibližně 3 000 drobných farmářů. Každý z nich obhospodařuje v průměru půl hektaru půdy, kde vedle kávovníků pěstují také makadamii, banány nebo kukuřici. Stanice Kiamabara klade velký důraz na ekologickou udržitelnost – odpadní voda vzniklá při zpracování se filtruje přes půdní vrstvy, aby se bezpečně vrátila do okolní krajiny.

    Šetrný proces zpracování zrn

    Zpracovatelská stanice Keňa Kiamabara

    Kávové třešně se po sběru promyjí a loupou se ve speciálních nádržích. Po odstranění slupek následuje fermentace přes noc a důkladné promývání. Zrna se pak rovnoměrně suší na vyvýšených afrických stolech, které umožňují optimální proudění vzduchu. Pravidelným otáčením se zajistí jejich perfektní kvalita a stejnoměrné schnutí. Díky tomuto preciznímu přístupu vzniká káva se šťavnatým tělem a výrazně ovocnými tóny.

    Pražiči radí...

    Keňa Kiamabara chutná nejlépe na filtru a doporučujeme ji ochutnat od 5. dne po upražení, kdy se plně rozvine její šťavnatá acidita a výrazně ovocný charakter.

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůdy: Batian, SL28, SL34, Ruiru 11
    • Oblast: Nyeri, Keňa
    • Farma: drobní farmáři sdružení v Mugaga FCS (Kiamabara)
    • Velikost farmy: v průměru 0,5 ha
    • Nadmořská výška: 1 900 m n. m.
    • Období sklizně: listopad–leden
    • Metoda zpracování: promytá (washed)
    • Stupeň pražení: #85 Agtron (Very light brown)

    Jak tedy chutná?

    Šálek překypuje svěžími tóny červeného rybízu a sladkostí lesních jahod. Jemná grepová hořkost příjemně vyvažuje ovocný profil a v dochuti se rozvine chuť rybízového koláče a nádech nugátu.

    Pro koho jsou Exclusives kávy?

    Pro toho, kdo chce to nejlepší (a hlavně výběrovou kávu). O zrnkách víme úplně vše – od původu po samotné zpracování. Světlé pražení pak dává vyniknout jejich přirozenému charakteru. Chuťové profily jsou tak různorodé a tóny často opravdu výrazné.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita9/10
    Hořkost
    1/10
    Sladkost6/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuKeňa
    VlastnostiVýběrová
    Tělo5/10
    Metoda zpracováníWashed (promytá)
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (0)

    0 hodnocení
    0x
    0x
    0x
    0x
    0x

    Dotazy a komentáře (0)