250 g
Zrnková
Sáček
pošleme ještě dnes nebo
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Keňa Kiamabara pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.
Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.
Zpracovatelská stanice Kiamabara vznikla v roce 1995 po rozdělení většího družstva Mathira F.C.S. Dnes patří pod družstvo Mugaga Farmers' Cooperative Society, které sdružuje přibližně 3 000 drobných farmářů. Každý z nich obhospodařuje v průměru půl hektaru půdy, kde vedle kávovníků pěstují také makadamii, banány nebo kukuřici. Stanice Kiamabara klade velký důraz na ekologickou udržitelnost – odpadní voda vzniklá při zpracování se filtruje přes půdní vrstvy, aby se bezpečně vrátila do okolní krajiny.
Kávové třešně se po sběru promyjí a loupou se ve speciálních nádržích. Po odstranění slupek následuje fermentace přes noc a důkladné promývání. Zrna se pak rovnoměrně suší na vyvýšených afrických stolech, které umožňují optimální proudění vzduchu. Pravidelným otáčením se zajistí jejich perfektní kvalita a stejnoměrné schnutí. Díky tomuto preciznímu přístupu vzniká káva se šťavnatým tělem a výrazně ovocnými tóny.
Keňa Kiamabara chutná nejlépe na filtru a doporučujeme ji ochutnat od 5. dne po upražení, kdy se plně rozvine její šťavnatá acidita a výrazně ovocný charakter.
Šálek překypuje svěžími tóny červeného rybízu a sladkostí lesních jahod. Jemná grepová hořkost příjemně vyvažuje ovocný profil a v dochuti se rozvine chuť rybízového koláče a nádech nugátu.
Pro toho, kdo chce to nejlepší (a hlavně výběrovou kávu). O zrnkách víme úplně vše – od původu po samotné zpracování. Světlé pražení pak dává vyniknout jejich přirozenému charakteru. Chuťové profily jsou tak různorodé a tóny často opravdu výrazné.
Hmotnost | 250 g |
Forma | Zrnková |
Balení | Sáček |
Řada | Exclusives |
Acidita | 9/10 |
Hořkost | 1/10 |
Sladkost | 6/10 |
Stupeň pražení | 1/8 |
Země původu | Keňa |
Vlastnosti | Výběrová |
Tělo | 5/10 |
Metoda zpracování | Washed (promytá) |
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.