pošleme ještě dnes nebo
Původní cena: 429 CZK
329 KčHodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Mlýnky na kávu značky Lodos jsou osazeny ocelovými frézovanými mlecími strojky, které jsou zhotoveny na automatických strojích a jsou odborně kaleny. Tento osvědčený způsob výroby zaručuje velmi dlouhou životnost. K tomuto tvrzení výrobce opravňuje skutečnost, že mlýnky, které nezměněnou technologií vyrábějí již téměř 100 let, jsou stále plně funkční.
Kávomlýnek Lodos Temp je vhodný pro mletí kávy do moka konvičky, dripperu či na přípravu „českého turka“. Jemnější mletí není možné kvůli krátké a křehké kličce (mohla by se zlomit), větší hrubost mletí (např. na french press) zase nedovoluje konstrukce mlecího mechanismu. Ze stejného důvodu jako jemnější mletí nedoporučujeme ani mletí světle pražené kávy, jejíž zrna jsou tvrdší. Počítejte také se statickou elektřinou, díky které se bude namletá káva občas lepit na plastové tělo mlýnku.
Šířka vč. kličky | 12 cm |
Šířka bez kličky | 8 cm |
Délka kličky | 9 cm |
Hloubka bez kličky | 5 cm |
Násypka na zrnkovou kávu | 55 g |
Násypka na mletou kávu | 25 g |
Hmotnost | 292 g |
Objem zásobníku na mletou kávu je měřen se střední hrubostí mletí tak, aby zásobník nebyl přeplněný a pohodlně se s ním manipulovalo. Při jemnějším mletí se do zásobníku vejde kávy více a naopak.
Typ mlýnku | Ruční |
Výrobce | Lodos |
Mlýnek vhodný spíše na tmavší úroveň pražení. U kávy na filtr má problémy s mletím
Za ty peníze, nekupto.
Mlýnek Lodos Temp funguje skvěle. Zrnka jsou rovnoměrně umleta, což je zásadní pro použití v pákovém kávovaru. Předchozí mlýnek Hario Mini Slim + se neosvědčil.
Dobrý den, asi před dvěma roky jsem si koupil tento mlýnek. Je moc fajn, nastavil jsem si hrubší mletí pro french press a jsem spokojený. Ovšem tím, jak jsem povolil šroubek pro nastavení hrubosti mletí, se začal kamen třít o ocelový třmínek (či jak bych nazval) tak, že ho postupně \"přebrousil\". Právě teď upadl... Dá se u vás tento \"kousek plechu\" objednat? Nejsem schopen ten díl nějak smysluplně popsat slovy, mohu případně poslat fotku. Děkuji. Radek, Jihlava PS: Předpokládám, že na tuto \"poruchu\" nelze uplatnit reklamaci.
Dobrý den. S mlýnkem jsem velice spokojená, kameny melou krásně a hrubost si nastavím jednoduše utažením nebo povolením. Jedná se o to, že po dvou letech užívání se mi ulomila klička u mlýnku. Dala by se u vás nebo jinde objednat jako ,,náhradní díl\" ?
Filtr a French
Moje zkušenost s Tempem: melu zrno na filtr a french p. co nejjemněji to jde ( stačí pak méně kávy). Na filtr. kávu je hrubost mletí jedno, french se trochu "zanáší", ale je to o naučení se co jak kdy. Šroubek se vždy o něco povolí, pootáčím ho zpět v pohodě dvěma prsty. Statická elektřina - to mně dělá jen kvalitní středně pražená káva. Musí se to pak sklepnout a prsty stírat. Hodně pražená "itálie" to třeba nedělá vůbec. Ideální je střídat dva tři druhy ( každý den piju dva až tři typy). A k mletí tvrdých zrn - dá se to ( opatrně) tak, že se mele rychle a padá do ústrojí méně zrn. Prostě páka na kličku nesmí být nikdy přes míru. Závěrem: Mlýnek je moc dobrý! VŠE JE O ZKUŠENOSTECH A ŠIKOVNOSTI :-)