Přesunuli jsme se na nový server. Prosíme, jakékoliv neočekávané technické chování e-shopu nám hlaste přes chat nebo e-mail nebo na 277 277 949.
+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Ruční mlýnek na kávu Lodos Istanbul - zlatý

    Sleva-10 %
    Ruční mlýnek na kávu Lodos Istanbul
    Tradiční kvalitní kávomlýnek Istanbul od české firmy s více než 100letou tradicí. Je vyroben z mosazi ve zlaté barvě.
    • Materiál

      Kov

    • Materiál mlecích kamenů

      Nerez

    Skladem > 5 ks

    pošleme ještě dnes nebo

    Původní cena: 1129 CZK

    1 017 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Obrázek je pouze ilustrativní - mlýnek je ve skutečnosti opravdu výrazně zlatý.

    Mlýnky na kávu značky Lodos jsou osazeny ocelovými frézovanými mlecími strojky, které jsou zhotoveny na automatických strojích a jsou odborně kaleny. Tento osvědčený způsob výroby zaručuje velmi dlouhou životnost. K tomuto tvrzení výrobce opravňuje skutečnost, že mlýnky, které nezměněnou technologií vyrábějí již téměř 100 let, jsou stále plně funkční.

    Kávomlýnek Lodos Istanbul je díky větším a vybroušeným mlecím kamenům, které má oproti ostatním modelům kávomlýnků Lodos, vhodný pro mletí kávy od velmi jemné do džezvy až po hrubou do french pressu. Díky neukotvené ose však především u nastavení hrubšího mletí nejsou výsledky konzistentní, proto jej doporučujeme spíše na mletí jemnější. U kávomlýnku je potřeba počítat s tím, že při velmi jemném mletí do džezvy se obrušují mlecí kameny a zkracuje se tak jejich životnost.

    Parametry kávomlýnku Lodos Istanbul

    Šířka vč. kličky13 cm
    Šířka bez kličky5 cm
    Délka kličky10,5 cm
    Násypka na zrnkovou kávu25 g
    Násypka na mletou kávu30 g
    Hmotnost488 g

    Objem zásobníku na mletou kávu je měřen se střední hrubostí mletí tak, aby zásobník nebyl přeplněný a pohodlně se s ním manipulovalo. Při jemnějším mletí se do zásobníku vejde kávy více a naopak.

    Parametry

    BarvaZlatá, Mosazná
    MateriálKov
    Typ mlýnkuRuční
    Materiál mlecích kamenůNerez
    Mlecí mechanismusMlecí kameny
    VýrobceLodos

    Hodnocení (56)

    4.7
    56 hodnocení
    44x
    8x
    3x
    0x
    1x
    6. 1. 2025

    Krásný designový kousek, dobře mele a pěkně se plní. Ten, kdo má rád staré věci, určitě ho tento mlýnek potěší.

    12. 1. 2021

    Myslela jsem že. velká výhoda budou kameny, ale mlýnek nemá možnost širokého nastavení hrubosti mletí a tak je celkem k ničemu. Hodně špatně se s ním zachází a často se mi při mletí v rukou rozpadá. Doufám, že se mi podaří ho reklamovat (spodní nádobka na mlýnku nedrží).

    19. 7. 2020

    Doporučuji. Opravdu dobrá káva - poznat rozdíl chuti oproti lacinějšímu mlýnku. Seřízení jemnosti mletí. První mletí jsem použil rýži(pročištění).

    Dotazy a komentáře (39)

    Jitka14. 5. 2025
    Lodos Istanbul

    Mám tento zlatý spoustu let, určitě pět nebo šest. S mletím jsem byla spokojená, ale objevila se jiná nesnáz - kov pouští aroma. Po mletí mi jím voní ruce a ovlivňuje to i chuť kávy, ačkoli nasypu pokaždé jen tolik, kolik hned spotřebuju. Nechala jsem ho pár dní rozebraný vyvanout, nepomohlo, spodní díl odmočit s vroucí vodou, žádný efekt. Jsou tam usazeniny, které nejde mechanicky odstranit, jako by materiál prostě začal dlouhodobým stykem s kávou degradovat. Vyhrabala jsem ještě starý plastový Lodos, nejzákladnější model, který jsem používala předtím, a ten vypadá pořád dobře, je čistý, ničím nezavání. Podařilo se mi na něm při pádu urazit kousek plastu a pamatuju si, jak mi občas vyletěla klička z ruky přes celou kuchyň, ale v podstatě je nezničitelný, což se o tomto kovovém říct bohužel nedá. Pro mě nastal čas změnit značku.

    Kateřina Coubalová | Aromaniac15. 5. 2025
    Dobrý den, paní Jitko, moc Vám děkujeme za podrobnou zpětnou vazbu a za to, že jste nám popsala svou dlouholetou zkušenost s mlýnkem Lodos Istanbul. Jsme rádi, že Vám po několik let dobře sloužil, a zároveň nás velmi mrzí, že se u něj časem objevily zmíněné obtíže. Rozumíme, že vůně materiálu i vliv na chuť kávy mohou být nepříjemné a bohužel i důvodem ke změně. Vážíme si toho, že jste se s námi o svou zkušenost podělila – i taková zpětná vazba je pro nás cenná, protože pomáhá lépe porozumět tomu, jak se produkty chovají při dlouhodobém používání. Přejeme Vám, aby Vám nový mlýnek přinesl zase jen radost z přípravy kávy.
    Marek J15. 2. 2025
    Údržba

    Dobrý deň, tento model mám už niekoľko rokov, som s ním nadmieru spokojný, i keď som musel na začiatku závit spodnej nastavovacej skrutky utesniť tesniacou niťou, keďže sa samouvoľňovala. Chcem sa spýtať, či je potrebná nejaká forma údržby po určitej dobe používania? Ďakujem

    Kateřina Coubalová | Aromaniac17. 2. 2025
    Dobrý den, pane Marku, jsme rádi, že jste s mlýnkem spokojený! ???? Co se týče údržby, doporučujeme občasné čištění mlecích kamenů od kávových olejů a zbytků. To lze provést měkkým štětečkem nebo vysavačem. Pro důkladnější čištění je možné mlýnek rozebrat a otřít suchým hadříkem. Důležité je také pravidelně kontrolovat dotažení spojů, aby mlýnek fungoval správně. V případě potřeby by Vám mohli více poradit přímo u výrobce Lodos: https://lodos.info/.
    Tomáš T24. 9. 2024
    Hrubost

    Dobrý den, prosím Vás, jakým způsobem nastavím větší hrubost mletí? Po vybalení a prvním mletí bylo nastaveno velmi jemné a náš kávovar s tím má problém. Vidím šroub na štelování, ale mám pocit, že při dotahování nastavuji ještě jemnější mletí a povolit to víc nejde - poté už je šroub s pružinou úplně venku. Děkuji za odpověď a přeji příjemný den

    Kateřina Coubalová | Aromaniac24. 9. 2024
    Hezký den, děkujeme Vám za dotaz. Pro hrubší mletí je třeba šroub povolovat (otáčet proti směru hodinových ručiček). To způsobí, že mlecí kameny se více oddálí, čímž se zvětší hrubost mletí. Pokud při povolování máte pocit, že šroub vychází příliš ven a pružina se uvolňuje, zkuste jej povolit pouze o malý kousek, aniž by se celý mechanismus uvolnil. Zkuste jemnější pohyby při povolování, aby nedošlo k vyjmutí šroubu. U těchto mlýnků může být velmi jemná úprava klíčem k nalezení správné hrubosti. Pokud se šroub zcela uvolní, zkuste ho znovu nasadit a začněte od základní polohy jemného mletí, poté postupně povolujte. V případě dalšího dotazu se na nás neváhejte obrátit. :)