+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Espresso Classic - mletá, 250 g

    Káva Espresso Classic - mletá
    Voní a chutná po ořeších. Naši klasiku jsme namíchali a upražili tak, abyste si užili bohatou cremu i plnou ořechovou chuť bez kyselých tónů.
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Mletá

    • Balení

      Sáček

    Vyberte si hrubost mletí:
    -- vyberte --

    Skladem > 20 ks

    pošleme hned zítra nebo

    189 Kč

    V rámci předplatného za 141,75 Kč
    Máme i další varianty:
    Espresso Classic - zrnková, 250 g
    250 g, zrnková, v sáčku

    169 Kč

    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    O kávě

    Klasika se klasikou nestává jen tak. Musí se osvědčit a taky zůstat pořád stejně dobrá – stejně jako to má naše Espresso Classic. Mícháme dohromady čtyři prvotřídní arabiky a jednu robustu. Díky téhle kombinaci má dokonale bohatou chuť i cremu.

    Jak tedy chutná?

    V šálku nejprve ucítíte sladké arašídové máslo s výraznější ořechovou hořkostí. Chuť je plná bez kyselých tónů. V aroma opět rozpoznáte ořechy, které nakonec objevíte i v dochuti.

    Jaké jsou kávy řady Essentials?

    Jemné, vyvážené a bez zbytečné kyselosti. Zrnka pražíme tak, aby vynikl jejich přirozený charakter i aroma. Tóny ucítíte jen v náznacích. Tak, aby výsledný chuťový profil byl stále lehký. To ale neznamená, že mezi jednotlivými kávami nepoznáte rozdíl. U některých si užijete třeba sladkou chuť čokolády, u jiných zase příjemnou hořkost oříšků.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Mletá
    Mletá
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    Kusy0 ks
    ŘadaEssentials
    Acidita1/10
    Hořkost
    8/10
    Sladkost5/10
    Stupeň pražení3/8
    Země původuVíce zemí (směs)
    Druh80 % arabika, 20 % robusta
    Hrubost mletídomácí pákový kávovar, moka konvička, french press
    Tělo7/10
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (4)

    5
    4 hodnocení
    4x
    0x
    0x
    0x
    0x
    Jan Jann12. 2. 2024

    klasika, co dodat

    Pavel Valocký27. 2. 2023

    Neurazí- standart na espresso páku

    4. 4. 2022

    Dobrá a silná káva

    Dotazy a komentáře (4)

    Kateřina Kotmelová11. 12. 2018
    Dotaz

    Dobrý den, je vhodná tato káva Espresso Classic, mletá do Bialetti moka koníčky? :) dekuji

    Petra Malhausová, Čerstvá Káva11. 12. 2018
    Dobrý den, ano, káva je vhodná i do moka konvičky, jen do poznámky k objednávce nezapomeňte připsat, že si přejete kávu namlít na hrubost vhodnou do moka konvičky.
    K.6. 11. 2018
    Dotaz

    Dobrý den, prosím pěkně, když koupím mletou kávu espresso clasic a espresso gusto, dá se připravit trochu ,,barbarsky\'\' - pouze zalít horkou vodou? Vznikne mi sedlina dole, nebo je káva rozpustná? Děkuji

    Petra Malhausová, Čerstvá Káva7. 11. 2018
    Dobrý den, pokud obě kávy zalijete jen horkou vodou, vznikne Vám tzv. český turek, tedy káva se sedlinou. Nejedná se o rozpustné kávy.
    Honza16. 1. 2013
    Příprava bez kávovaru

    Dobrý den, nechci si kvůli vysoké ceně pořizovat kávovar a tak se ptám, jak bych si mohl kvalitně připravit tento druh expressa classic, abych docílil co nejlepší a nejkvalitnější chuti.

    Hana Tůmová, Čerstvá Káva17. 1. 2013
    Dobrý den, k docílení skvělé chuti kávy je velmi důležitá samotná příprava. Ideální je namlít si čerstvě pražená kávová zrna těsně před samotnou přípravou kávy. Poté již záleží na Vás, zda preferujete přípravu kávy ve french pressu (příprava kávy velmi podobná „českému turku“) či v moka konvici (zde je káva výrazně silnější chuti). Příprava kávy v moka konvici je velmi jednoduchá, do sítka vložíte požadované množství namleté kávy, do spodní nádoby moka konvice nalejete vodu, konvici zašroubujete a dáte na plotýnku vařit. Budete-li chtít kávu připravit ve french pressu, můžete se podívat na článek jak připravit kávu ve french pressu.