Že studená voda nedokáže vytáhnout z kávy chuť? Ale kdeže. Jen potřebuje víc času. Navíc na přípravu cold brew nemusíte mít žádný speciální přístroj. Stačí velk... zobrazit článek
AeroPress je v přípravě tak trochu záhadný. Snese toho totiž hodně. Různé mletí, teplotu vody a koneckonců i postupy. Káva z něj je ale jedinečná a díky filtru ... zobrazit článek
Káva z vacuum potu lahodí jazyku a její příprava zas očím. Vážně, tahle podívaná si konečně nachází cestu i do našich končin. Nezoufejte, jestli na poprvé nevyc... zobrazit článek
Z dripperu získáte dokonalou překapávanou kávu. Ale tak trochu jinak, než jste možná zvyklí. Zůstává totiž jen základ – papírový filtr. Sice to není raketové in... zobrazit článek
Máte rádi frappé? Dáváte si ho v českých kavárnách a restauracích? Možná vás to udiví, ale pravé frappé jste patrně dosud neochutnali. Pokud tedy nejezdíte na d... zobrazit článek
Je praktická, je skladná a navíc dělá vynikající kávu. Není divu, že si u nás moka konvička získává víc a víc příznivců. Připravit v ní kávu není vůbec těžké. J... zobrazit článek
Úplně jednoduše. Zvládnete to, i když kávě vůbec nerozumíte. Snadná příprava ale nutně neznamená průměrný šálek. Naopak. Protože se nepoužívá filtr, zůstávají v... zobrazit článek
Jak se káva pěstuje, zpracovává a praží?
Jak si vybrat kávu, aby vám chutnala?
Jak kávu skladovat, mlít a na co si dát pozor?
Jak si udělat espresso, cappuccino nebo caffè latte?