Tyhle kávy jsme vybírali tak, aby byly dokonale chuťově vyvážené. Volili jsme střední stupeň pražení. Díky němu jsme dokázali potlačit kyselé tóny, které jsou častým strašákem. Zároveň jsme ale nechali lehce rozvinout přirozený charakter kávy.
U téhle řady jsme zvolili světlejší pražení. Chtěli jsme totiž stále docílit vyvážené chuti, ale zároveň jsme nechtěli jednotlivé tóny tak krotit. Sladké, hořké i jemné ovocné ? prostě komplexní chuťový zážitek. Je to zkrátka krok mezi klasickým kafem a pravou výběrovkou.
Tady víme naprosto vše. U zrnek známe přesný původ a často i konkrétního farmáře. Volíme světlé pražení, které dovolí naplno rozvinout přirozený charakter každé z našich káv. Chuťové profily se tak napříč kávami mohou výrazně lišit – od jemných, sladkých až po kyselé.
Jak se káva pěstuje, zpracovává a praží?
Jak kávu skladovat, mlít a na co si dát pozor?
Jak si udělat espresso, cappuccino nebo caffè latte?
Od french pressu až po ledovou kávu