Tak nějak všichni ví, že se zrnka musí před přípravou namlít. Už se ale míň mluví o tom, jaká je správná hrubost. To je totiž složitější a neexistuje na to jasn... zobrazit článek
Když chcete, aby něco vydrželo déle, mrsknete to do ledničky. A ještě víc času získáte s mrazákem. Rozně po pytlíčkách tam člověk může najít ovoce, zeleninu, ma... zobrazit článek
Objevíte, co vám chutná. Jestli už to víte, tak zjistíte proč. Během cuppingu totiž rozpoznáte i ty nejjemnější chuťové nuance. S každou kávou se dokonale sezná... zobrazit článek
Kdo se má v těch všech kávách vyznat. No, řekněme si to na rovinu – vy nemusíte. Na posuzování, klasifikaci a hodnocení kvality jsou tu odborníci. Něco se dělá ... zobrazit článek
Na vodě sakra záleží. Tvoří až 99 % šálku kávy, takže je potřeba si ji pohlídat. Kromě teploty je ale důležité i její složení. Není totiž voda jako voda. A přit... zobrazit článek
Je to jednodušší, než by se mohlo zdát. A toho si važte, protože to u kávy není úplně zvykem. Správně skladovat kávu tak zvládne každý. I úplný začátečník, kter... zobrazit článek
Jak se káva pěstuje, zpracovává a praží?
Jak si vybrat kávu, aby vám chutnala?
Jak si udělat espresso, cappuccino nebo caffè latte?
Od french pressu až po ledovou kávu