Dnes patří Tightvacy k nejpoužívanějším vakuovým systémům na uchování čerstvých potravin. Především pak kávy. V roce 2010 získala vakuová dóza s originálním systémem odsávání vzduchu ocenění Nejlepší produkt na CoffeeFestu.
Vydechnout kávu nechá, dovnitř vzduch ani vlhkost nepustí
Na první pohled Tightvac Coffeevac vypadá jako docela obyčejná dóza s víčkem. Na druhý poznáte zásadní rozdíl. Stěny Coffeevacu jsou vyrobeny z extra odolného plastu, pevné víčko má na boku tlačítko, které dokáže divy – zmáčkněte je a nasaďte na dózu - ozve se tiché ssss... a Coffeevac se vakuově utěsní a zmizí z něj část vzduchu i vlhkosti.
Jak Coffeevac pracuje? Podstatou fungování je jednosměrný ventil, který zajišťuje uzavření dózy dokonalým vakuem – vzduch zvenčí dovnitř nepropustí, oxid uhličitý, který dýchá z kávových zrn uvnitř, pak z dózy ven ano. Každé nasazení víčka znamená „nové“ vakuum, kávu lze tedy libovolně často odebírat.
Stačí 2 vteřiny a káva vydrží čerstvá týdny
Jednoduchý, s elegantním designem a vlastnostmi, které žádný jiný vakuový systém v současnosti nenabízí: žádné pracné odsávání vzduchu pumpičkou, žádné zdržování. Vakuový uzávěr vytvoříte jediným stiskem tlačítka a nasazením víčka na dózu. Víc než 2 vteřiny vám to nezabere.
Coffeevac jsme vyzkoušeli a potvrzujeme - vzduchotěsná a vodě odolná konstrukce je nejlepším přítelem kávy a dalších pochutin, kterým vzduch a vlhkost škodí – ovesné vločky, bylinky, čaj, sušenky či oříšky – vše vydrží mnohem déle čerstvé.