+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Kávové dobrodružství v Kodani: Naši pražiči na World of Coffee 2024

    Zatímco si většina lidí v červnu balí plavky a sandály na letní dovolenou, my jsme si do kufru přibalili naše nejostřejší chuťové pohárky a vydali se do Kodaně na letošní World of Coffee. A co jsme tam zažili? No, pojďte se s námi ponořit do světa kávových zázraků, kde káva teče proudem a novinky na nás čekají na každém kroku.
    Kávové dobrodružství v Kodani: Naši pražiči na World of Coffee 2024
    Logo World of Coffee 2024

    Promyté kávy ovládly World of Coffee 2024

    Kodaň nás přivítala svou skandinávskou elegancí a my jsme hned první den naskočili do kávového kolotoče. Ve srovnání  s loňským ročníkem v Řecku  jsme letos narazili na mnohem "čistší" kávy. Zatímco loni se to na stáncích hemžilo infuzemi a divokými fermentacemi, letos se  vrátili ke klasice - promytým kávám. A musíme říct, že nás to potěšilo jako ranní espresso.

    Ochutnali jsme 60 až 80 káv (ztratil jsem přehled po padesátém šálku) a zúčastnili se tolika cuppingů, že by i Sherlock Holmes ztratil přehled. Nejvíce nás nadchl cupping od Falconu, dodavatele zeleného zrna. Na stole měli několik skvělých Kolumbií a jednu šťavňatou Keňu, a jednu z těchhle káv budete brzy moct ochutnat i vy v naší nabídce  výběrovek Aromaniac.

    Pražič Standa na cuppingu na World of Coffee 2024

    Unikátní blendy a technické novinky

    Dalším kávovým Eldorádem byl stánek The Coffee Quest. Představili blendy odrůd jako Geisha, Pink Bourbon a Cattura. Tyto kávy pocházejí od několika mikro farmářů, kteří je pěstují jen bokem. Každý farmář vypěstuje třeba jen 30 kg za sklizeň a The Coffee Quest tyto malé kávové poklady spojuje do jednoho blendu. Navíc farmáře vzdělává, aby jejich kávy byly rok od roku lepší. Šikovné, že?

    Samozřejmě jsme nezapomněli ani na techniku.  Nové mlýnky, drippery a další příslušenství jsme okukovali jako děti v cukrárně. A brzy něco z toho uvidíte i u nás na e-shopu.

    World of Coffee 2024 v Kodani pro nás byla nejen inspirací, ale také příležitostí ochutnat a objevovat nové chutě a produkty. Těšíme se, až vám přineseme všechny tyto kávové lahůdky a novinky. A příští rok se vidíme v Ženevě!