Je to přitom velká škoda! Mexická káva, další z originálních kávových specialit, které zahřejí na těle i na duši, je totiž lahůdkou, kterou si budete chtít dopřávat denně. Její historie? Přesný okamžik, kdy někoho poprvé napadlo přidat do šálku kávy trochu tequily, neznáme. Co ale víme, je to, že dnes má mexická káva desítky podob. Vy se naučíte dvě, které patří k nejrozšířenějším.
Začneme tou první – Kahlua je kávový likér vyrobený z třtinové pálenky a mexické kávy. U nás je k dostání omezeně, nejdosažitelnější je při nákupu na internetu, kde se cena za 1 litr pohybuje kolem 380 Kč. Tequila je k sehnání mnohem snadněji, do mexické kávy můžete zkusit jakoukoli kvalitní.
Poslední ingrediencí, kromě samotné kávy samozřejmě, je vanilková zmrzlina. Opět doporučujeme kvalitní - polárkový dort za desetikorunu z hypermarketu prosíme nebrat. Nakoupeno? Pojďte na recept!
Pro přípravu další z nejrozšířenějších podob mexické kávy opakujte stejný postup jen s dvěma drobnými úpravami - společně s alkoholem přidejte 1-2 lžičky hnědého cukru a vanilkovou zmrzlinu nahraďte čerstvě připravenou šlehačkou.
Připravujete si mexickou kávu doma jinak? Přidáváte třeba chilli papričky nebo něco dalšího? Napište nám svůj recept do komentářů, rádi vyzkoušíme další variace.