A dáváme si sakra záležet. Furt něco kontrolujeme, protože na tom to celé stojí. Musíme prostě vědět, jak na tom zrnka jsou. Každá odchylka totiž dokáže ovlivnit výslednou chuť. A vlastně celkový zážitek.
Každou kávu nejprve objednáváme po malých vzorcích. Ty si pražíme a v průběhu ochutnáváme. Objevujeme potenciál a chuťový profil, které káva nabízí. Snažíme se ji pochopit. Jen tak můžeme nabídnout kávu, za kterou si budeme stát.
Když si řekneme, že teda tohle za to stojí, objednáme toho víc. Vždy se snažíme získat co nejčerstvější sklizeň. Teď přichází na řadu to nejtěžší – najít ideální pražicí křivku. Takovou, aby káva naplno rozvinula všechny tóny a její chuť dávala smysl.
Máme jasno, jdeme pražit. Každá káva potřebuje jinou teplotu i čas. V průměru se ale jedna dávka praží 10–16 minut. Pravidelně vše ochutnáváme. Káva je totiž živý organismus a postupy je potřeba stále ladit. Tak aby výsledek odpovídal našim představám. A věřte, že jsme přísní.
Po pražení se musí zrnka zchladit. Na sítech si pár (přesně měřených) minut odpočinou a pak už putují do destoneru (odkameňovače). V něm dochází k finálnímu třídění a pročištění. Díky tomu jsou naše kávy vhodné i do těch nejchoulostivějších mlýnků.
Jakmile je hotovo a my jsme spokojeni, balíme. Naši Aromaniac [aromejnyak] kávu sypeme do sáčků se vzduchovým ventilem a zipem. Díky tomu vydrží čerstvá a voňavá. A abychom si byli tou čerstvostí fakt jistí, nepražíme toho moc. Ale zato pražíme každý den. Káva od nás tak nebude nikdy starší než 14 dnů.