+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Blog o kávě

    Píšeme, abyste měli co číst u kávy – a hlavně teda o kávě. Sbíráme fakta, vyvracíme mýty a pořád sledujeme, co se kde v tom našem voňavém světě šustne. Tak dobrou chuť, pokud právě popíjíte.
    Historie kaváren
    Historie kaváren
    10. prosince 2008
    Historie světa kávy8 minut čtení
    Dovolujeme si představit Vám novou místnost pro služby veřejnosti určenou, pro pohodlí, práci i odpočinek charakteru různého. K potřebám Vašim bude sloužiti každým dnem, od svítání do zvonění klekání, bez zdráhání nejmenšího. Ale nyní již nemarněme slovy. Pojďte a ochutnejte kávu naši nejčerstvější! zobrazit článek
    Biokáva
    Biokáva
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě5 minut čtení
    V regálech, letácích i na displejích. Označení EKO, BIO, ORGANIC se prostě nedá vyhnout. Nemusíte ani hledat a nejspíš něco takového objevíte i ve svojí špajzce. Přitom nejde jen o prázdnou masírku. Ve skutečnosti to celé má smysl. A hlavně pevná pravidla, která biopotraviny musí splňovat. zobrazit článek
    Nejdražší kávy světa
    Nejdražší kávy světa
    8. prosince 2008
    Kávové zajímavosti4 minuty čtení
    Zajisté nás občas zláká ochutnat nějakou výjimečnou a jedinečnou kávu, některou z nejdražších káv na světě. zobrazit článek
    Fair Trade káva
    Fair Trade káva
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    Označení Fair Trade, tedy „spravedlivý obchod“, získává dnes na značné popularitě. Fair Trade je nyní značkou, která dává pěstitelům z rozvojových zemí šanci vymanit se z chudoby a bídy. zobrazit článek
    Kofein a jeho účinky na lidský organismus
    Kofein a jeho účinky na lidský organismus
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    „Kofein patří mezi skupiny látek, kterým říkáme léky podporující bdělost,“ jak praví definice. Názory vědců na účinky kofeinu jsou rozdílné a dělí se zhruba na dva tábory. Jeden považuje kofein za drogu, na kterou lze lehce získat návyk a poukazuje také na jistá rizika spojená s jeho používáním. zobrazit článek
    Aromatizovaná káva
    Aromatizovaná káva
    5. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    Ochucování kávy našlo poprvé místo na trhu v 70. letech 20. století ve Spojených státech. Ochucování se používá především u levnějších odrůd, které mají zrna slabší kvality. Zrna se před upražením postříkají nosným olejem a po upražení se ochutí různými aromatickými látkami, které jsou syntetické anebo přírodně identické. zobrazit článek
    Instantní káva
    Instantní káva
    4. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě3 minuty čtení
    Instantní káva byla vynalezena koncem 19. století, ale rozšíření se dočkala až za první světové války a to díky vojákům na frontě, kde byla káva součástí jídla pro armádu. První rozmach prodeje přišel roku 1938 až s označením Nescafé, které je používáno dodnes. Kvalita instantních káv stále stoupá, takže dnes je možné připravit celkem chutný nápoj přibližující se chutí klasické kávě. zobrazit článek
    Legendy a pověsti o kávě
    Legendy a pověsti o kávě
    4. prosince 2008
    Historie světa kávy4 minuty čtení
    Poslyšte příběhy tajemné a kávou vonící! Příběhy ze zemí tak vzdálených, že si o nich můžete nechat jenom zdát! zobrazit článek
    zobrazuji 81-88 z 95